mall baru
Sumber foto : Hommes

Seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini, sebanyak 27 buah mall baru bakal dibuka di Kuala Lumpur menjelang tahun 2021. Ini bermakna jumlah mall di ibu negara Malaysia itu akan meningkat menjadi 197 buah kesemuanya.

Di sini kami senaraikan sebahagian daripada mall-mall baru yang bakal disiapkan dalam tempoh tiga tahun akan datang. Perkara ini disahkan oleh Allan Soo, Timbalan Pengerusi Eksekutif firma konsultansi hartanah, Savills (Malaysia) Sdn Bhd.

# The Exchange Mall

# Mitsui Shopping Park Lalaport

# Merdeka PNB118 Mall

# Pavilion Damansara Heights

# Pavilion Bukit Jalil

# Tropicana Gardens Mall

# CentralPlaza Mall

# Empire City Mall

Menurut Soo lagi, mall-mall terkenal di Kuala Lumpur seperti Suria KLCC, Pavilion, Mid Valley Megamall, Sunway Piramid dan 1Utama mempunyai prestasi yang baik apabila lebih 90% ruangan kedai berjaya disewakan kepada outlet-otlet bagi setiap mall.

mall baru

Dengan kaedah pembelian secara online semakin menjadi trend di negara ini, ramai yang bimbang jikalau banyak outlet tidak berminat untuk menyewa kedai di mall-mall yang bakal dibuka nanti. Akibatnya, mall itu nanti akan menjadi lengang dan tidak dapat menarik ramai pengunjung.

mall baru

Jadi bagaimana, adakah anda rasa kebanjiran mall baru ini adalah satu perkara yang bagus ataupun tidak bagus ? Lontarkan pandangan anda dalam ruangan komen di bawah.

Untuk tidak terlepas sebarang informasi mengenai isu ini, pastikan anda sentiasa layari Deenamik.com dan like FB Page Deenamik.

Berminat untuk iklan atau artikel anda dipaparkan di laman Deenamik ? Hubungi kami di admin@deenamik.com

Facebook Comments

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here