Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menyatakan antara faktor kemenangan Pakatan Harapan adalah kerana kecurangan pengurusan kewangan di Putrajaya, Skandal 1MDB dan kos sara hidup yang tinggi.

kemenangan

Kemenangan juga disebabkan oleh Pakatan Harapan berjaya meyakinkan rakyat dan rakyat menerima dasar pasti yang diberikan.

kemenanganRakyat telah memberikan amanat kepada Pakatan Harapan untuk mengubah negara kita. Harapan akan dibentuk dalam masa 100 hari, cukai barang dan perkhidmatan (GST) akan dihapuskan.

kemenangan

Azmin berkata, beliau turut mengakui bahawa pengaruh Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap rakyat serta berpengalaman lama menjadi anggota UMNO merupakan faktor kejayaan Harapan.

kemenangan

Pada PRU kali ini, satu sejarah dalam dunia politik apabila BN (79)  tumpas dengan PKR (104). Manakala, PAS(18), DAP(9), Parti Warisan Sabah (8), parti Solidariti Tanah Airku (1) dan bebas (3).

Pengumuman penuh bagi kerusi Parlimen itu adalah siri akhir sidang media keputusan rasmi Pilihan Raya umum ke-14 di Bilik Sidang Media, Menara SPR, Presint 2, Putrajaya.

kemenangan

Rakyat Malaysia sememangnya mahukan perubahan pada corak kepimpinan di Malaysia. Bagi memastikan Malaysia terus ditadbir secara tulus, adil dan bertanggungjawab.

Sumber: Astro Awani

Teruskan layari Deenamik.com dan like FB page Deenamik untuk terus dapatkan review-review filem terkini.

Berminat untuk iklan atau artikel anda dipaparkan di laman Deenamik ? Hubungi kami di admin@deenamik.com

Facebook Comments

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here